بدور عضو مشارك
عدد المساهمات : 102 نقاط : 300 تاريخ التسجيل : 24/06/2011 العمر : 39 العمل/الترفيه : مدرس
| موضوع: فتة شاورما الفراخ الجمعة يونيو 24, 2011 4:01 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]إليك سيدتي أبسط طريقة للعمل فتة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]الفراخ والتي تحتوي على البندورة والفلفل واللوز والبندق والمايونيز وغيرها من المقادير،إليك الطريقة:
المقادير : * 3/1 كيلو فراخ فيليه علشان * كوب زبادى * 1/4 كوب خل * عصير 4 ليمونات * 3 فصوص ثوم مفرومين * 3/2 كوب زيت * 1 حبة فلفل رومى شرائح * 1 حبة بندورة كبيرة مقطعة مكعبات * ملح وفلفل * أرز مفلفل * عيش مقطع مكعبات * لوز وبندق مسلوقين ومقشرين * قليل من المرقة
مقادير الصوص : * ملعقة كبيرة مايونيز * ملعقه كبيرة طحينة * ليمونه * ملعقة كبيرة خل * ملح وفلفل
طريقة التحضير: * تقطع[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]إلى شرائح رفيعة * ثم نخلط مقادير النقع مع بعض "الزبادى والليمون والخل والملح والفلفل والزيت " * ونقلب[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]فيهم كويس ونغطيهم ونسيبهم على قد مانقدر * ثم نطلعهم وعلى نار عاليه نقلب[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]لحد ماتنشف كل السوائل اللى فيها نروح ضايفين فلفل رومى شرائح وبندورة جامده مكعبات ونقلب جيداً * وندبل الخضار كويس بعدين نضيف ملعقة خل كبيرة ونطفى النار ونقلب ونغطى دلوقتى نحمر العيش * ونحمر المكسرات جيداً * نجهز الصوص ونخلط المايونيز والطحينة * نضيف الخل والليمون والملح والفلفل ونضيف ماء حتى يصبح القوام لا سميك ولا خفيف * نضع العيش فى الطبق ونسقيه بالمرق ونرش قليل من الصوص ونغطيه ونتركه يتشرب قليلا * نضيف الأرز ونضيف الشاورما ونضيف الصوص والمكسرات وصحتين.
| |
|
عاشق الزرقا المدير
عدد المساهمات : 813 نقاط : 2062 تاريخ التسجيل : 19/02/2011
| موضوع: رد: فتة شاورما الفراخ الأحد يونيو 26, 2011 1:12 pm | |
| | |
|